Kullancskanál Kullancskanál

előző oldalkövetkező oldal

Hogyan távolítsunk el szakszerűen kullancsot...

Mi az előnye a kullancs-eltávolító kanálnak? | Kullancs-eltávolító kanál használata

Mi az előnye a kullancs-eltávolító kanálnak?

A gyógyszertárakban, állatpatikákban és a benzinkutakon kapható kullancs-eltávolító kanál úgy képes eltávolítani az ember- és a társállat bőrébe fúródott kifejlett, vérrel szívott kullancsot, hogy az eltávolítás során az eszköz nem szorítja meg a kullancs testét, hanem az áldozat bőrére fejti ki a speciális hatást, melynek eredményeképpen a rögzülését vesztett kullancs a kanál kávájába dől.

Kullancs-eltávolító kanál használata

1. lépés 2. lépés 3. lépés 4. lépés

  1. Az egyszer használatos kullancs-eltávolító kanalat kivéve a csomagolásból, két végét összepattintva felkészítjük a kullancs eltávolítására.
  2. A kullancskörnyéki bőrt ráncba emeljük úgy, hogy a kullancs a ránc legmagasabb pontján legyen.
  3. A kullancsszúrás környékét körbekenjük abszolút hatású fertőtlenítővel átitatott gézzel vagy vattával.
  4. A kullancs-eltávolító kanál V alakú vágatát a kullancs „nyaka” alá csúsztatjuk úgy, hogy a kullancs szúró-szívó szájszerve a vágat öblébe kerüljön.
  5. A kullancs-eltávolító kanál nyelét megfogva, s ezzel a kanalat a bőrre nyomva, tengelye körül nyolcszor-tízszer jobbra-balra alternálva megpödörjük, s ennek eredményeképpen a kullancs a kanál kávájába esik. A kullancs-csípés helyét minden esetben abszolút hatású fertőtlenítőszerrel le kell ecsetelni.
  6. Ezután a kullancs-eltávolító kanalat kullancsostul vagy megsemmisítjük (pl.: a csomagolásába visszahelyezzük és az egészségügyi vagy állat-egészségügyi intézmény veszélyes hulladék gyűjtő badellájába dobjuk), vagy elvégezzük a kullanccsal a Fassisi® BoTick Kullancs Tesztet, ha meg kívánunk bizonyosodni arról, hogy a Lyme borreliosist (régi nevén: Lyme-kórt) okozó baktériumokat tartalmazott-e.

Kullancskanál Kullancskanál

Kullancs-eltávolító kanál gyógyszertári forgalmazója:
Bio Herb Kft. Bio-Herb Kft.
1139 Budapest, Béke tér 7.
www.bio-herb.hu | info@bio-herb.hu
Infóvonal: +36 30 307 9605

Kullancs-eltávolító kanál állatpatikai forgalmazója:
Prim-A Vet Kft. Prim-A-Vet Kft.
1142 Budapest, Komáromi út 35-37.
www.primavet.hu | info@primavet.hu
Infóvonal: +36 1 460 5050