GAZDIKNAK | ÁLLATORVOSOKNAK

Az eddig nehezen, vagy nem orvosolható bajok az új lézerkészülékekkel ma már egyszerűen orvosolhatókká lettek...

„A lézersebészet új alapokra helyezte és kitágította a két- és négylábú kedvencek gyógyításának lehetőségét... „

 • Gazdiknak
  • Lézergyógyászat az állatorvoslásban I.

   A múlt század utolsó évtizedeiben a humángyógyászatban széles körben elterjedtek a különféle lézerberendezések és kialakultak a lézergyógyászati központok.
   E cikk szerzői orvos + állatorvos párosként dolgozták ki az elmúlt másfél évtizedben azon lézergyógyászati módszereket, melyekkel a kutyabetegek, de más kedvencállatok is gyógyíthatók.

   A kutya - 2008 május

  • Lézergyógyászat az állatorvoslásban II.

   Az elmúlt fél évszázad során az orvoslás és az állatorvoslás jelentős technikai forradalmat élt, illetve él át. Az eddig nem operálható elváltozások az új eszközök adta technikával ma már egyszerűen orvosolhatókká lettek.

   A kutya - 2008 július

 • Állatorvosoknak
  • Fej-nyaki és szájüregi sebészeti beavatkozások diódalézerrel a mindennapi kisállatpraxisban

   Az elmúlt bi negyven évben a lézergyógyászatból adódó új technikák számos alapveti változást hoztak a humán- és állatorvoslásban. A lézergyógyászati eszközök közül mára már számos eszköz a gyakorló állatorvos rendelkezésre is elérheti árú, és az új technika elsajátítására számos továbbképzi kurzust szerveznek állatorvosok számára is.
   Szakdolgozatomban a lézer történetének és mőködésének rövid ismertetése után a bemutatott esetek segítségével azt vizsgálom, hogy mikor és miért elinyös a diódalézer alkalmazása.

   Fej-nyaki és szájüregi sebészeti beavatkozások diódalézerrel a mindennapi kisállatpraxisban